Fråga fyrvaktaren

shutterstock_71563222
Denna tjänst är i ett uppbyggnadsskede. Här kommer du hitta en FAQ (Frequently Asked Questions) service som tar upp aktuella frågor/ärenden/utmaningar inom personalområdet. Några exempel:

  • Du har en medarbetare som behöver extra uppmärksamhet på grund av misskötsel eller han/hon har privata problem som påverkar arbetsprestationen. Vad är ditt första steg?
  • Ett rehabfall där kontakt med både Försäkringskassan, sjuksrivande läkare och medarbetaren skall hinnas med. Vad är ditt ansvar?
  • Du står inför en bemanningsförändring som kräver åtgärder. Vad gör du först?

Fyrvaktaren kan du se som din ”livlina”. Du kan både få telefonsupport eller vi kommer ut till din verksamhet när du behöver det.

Rekrytering
Står du mitt i karriären, är arbetssökande eller behöver en ”nytändning” i arbetslivet?
Jag har mycket god kunskap om både arbetslivet, hur en rekrytering går till samt att jag har haft många uppdrag som jobbcoach. I verktygslådan har jag exempel på CV, personligt brev, intresseanmälan, rekryteringsprocessen, kravprofil, anställningsavtal, intervjuteknik mm. Kontakta mig så hjälper jag dig med det du behöver

FIRO modellen
Hur få en grupp att bli ett team mm

Konflikthantering
Hur gå tillväga

Arbetsrätt
Här finns exempel på Skriftlig varning, Anställd som uteblir, Uppsägning, Introduktion av nyanställd, Omställning (checklista, tidplan, FAQ) mm

Helene Stamnes